Fördelar med kompressionströjor för löpning till män

Om du tränar löpning kan kompressionskläder ha en hel del fördelar, dock är dessa kläder minst lika fördelaktiga vid annan träning. De kan bland annat hjälpa dig att prestera bättre under ditt träningspass. Även idrottare använder sig av den här typen av kläder vid träning och det finns flera olika varianter och varumärken som du kan välja mellan.

Hur fungerar kompressionströjor?

En kompressionströja sitter mycket stramare än en vanlig t-shirt och ökar därmed trycket på kroppen. Detta gör i sin tur att blodcirkulationen ökar och att musklerna syresätts mycket snabbare, vilket har många bra effekter särskilt vid löpträning. En kortärmad kompressionströja har en positiv verkan på överkroppens muskler, förutom på underarmarna. Bland annat blir du mindre stel i dina muskler med en sådan tröja.löpning

Undvik muskeltrötthet

När du använder en kompressionströja kommer du inte att känna dig lika trött i dina muskler. Detta eftersom du kommer att reducera belastningen på dina muskler. Även risken för skador minskar. En långärmad tröja har fler fördelar, men om det är varmt ute eller om du tränar löpning inomhus är en kortärmad kompressionströja ett mycket bra alternativ.

Bättre återhämtningsförmåga

Om du ska orka träna regelbundet kan det vara bra att investera i en kompressionströja, då den kan öka din återhämtningsförmåga rejält. På så sätt behöver du inte få ömma muskler ifrån tidigare löppass. Med andra ord finns det i princip inga negativa aspekter med att använda denna typ av träningströja när du tränar löpning, vare sig du är inomhus eller utomhus.

Löpare ska inte klä sig för varmt

När du tränar löpning är det viktigt att du inte klä dig för varmt, då det kan försämra din prestation och framför allt koncentration. Därför kan en kortärmad kompressionströja vara ett bättre alternativ än en långärmad variant, särskilt under sommarmånaderna. Ett tips är att ha en tunn långärmad tröja över den kortärmade kompressionströjan och sedan ta av denna när det blir för varmt.

Sammanfattning

SammanfattningDet finns väldigt många fördelar med kortärmade kompressionströjor, särskilt om du sysslar med löpning. Dessa plagg kan bland annat förbättra din prestation och göra att dina muskler återhämtar dig snabbare samtidigt som de minskar risken för skador under träningspasset. Det finns många olika tröjor med kompression i olika prisklasser att välja mellan på marknaden. Jämför gärna priser online innan du köper.